Banka HesaplarıBağış Yap

Hürrem Sultan Vakfı

Vakfımız din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin dünyadaki tüm çocukları kapsayacak şekilde projeler geliştirir ve onlara psikososyal destek sağlayarak sosyal hayatlarını iyileştirmeye yönelik faaliyetler yürütür.

Küçük Çamlıca Mahallesi Libadiye Caddesi No: 50/2 Üsküdar, İstanbul

Gelişim ve Yeterlilik

HZ. MEYMUNE PROJESİ

Müminlerin annesi, Peygamber Efendimiz'in (sav) hanımı, köklü bir soya sahip, Halid bin Velid ile Abdullah bin Abbas'ın halası, Meymune bint el-Hâris bin Hazn el-Hilaliyye Hanım'dır. Hz. Meymune (ra), Peygamber Efendimiz'in (sav) yanında kendini ibadete ve namaza adamış ve Resulullah’ın (sav) direktiflerine göre hareket eden ve O'nun (sav) güzel ahlakıyla ahlaklanmaya çalışan bir kişiliktir. Hz. Meymune (ra), hadis-i şerifleri Allah'ın Resul’ünden birebir öğrenenlerden biri olduğu için, Peygamber Efendimiz'in (sav) vefatından sonraki hayatını, sahabe ve tâbiler arasında Peygamber Efendimiz'in (sav) sünnetini ve hadislerini yaymaya adamıştır. Müminlerin annesi Meymune (ra), nakletmiş olduğu yetmiş altı hadis rivayeti ile Resulullah’tan (sav) en çok hadis rivayet edenler arasında yer almaktadır.

Topluma fayda sağlayacak insani yardım çalışmalarında liderliği üstlenen seçkin kadın ikonlar yaratmayı amaçlayan vakfımız, bu kadın alimi rol model alarak girişime onun adını verdi.

İnsani Yardım Çalışmalarında Öncü Kadınlar Projesi

İnsani yardım alanında çalışma kültürünü geliştirmek ve sosyal hizmette aktif rol alacaklara liderlik becerile ...